Javna kampanja projekta “Program integracije slijepih osoba u društvo”

Županijska udruga slijepih Split, u suradnji s Institutom perspektiva ekonomije Mediterana provela je prvi dio javne kampanje projekta „Program integracije slijepih osoba u društvo“, razvijenoga u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je povećati uključenost slijepih osoba u društvo širenjem i unaprjeđenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici, a ukupna vrijednost projekta, čija je provedba započela u svibnju 2020., a završetak predviđen u svibnju 2022., iznosi 1.149.509,31 HRK. Iznos bespovratnih sredstava je 100 %, a iznos EU sufinanciranja 85 % (977.082,94 HRK).

U sklopu javne kampanje u četvrtak, 8. srpnja 2021. godine u prostorijama Županijske udruge slijepih Split održan je prvi okrugli stol te prvi informativni dan, na kojima su se okupili brojni zainteresirani stručnjaci, predstavnici šire javnosti te predstavnici Udruge i članovi njihovih obitelji.

Događanje je otvoreno uvodnim pozdravom Ivana Tokića, predsjednika Županijske udruge slijepih Split. Nakon pozdravnog govora, uslijedio je okrugli stol i predavanje predstavnice organizatora gđe. Jasne Giljum Kukoč na temu ključnih problema slijepih osoba u funkcionalnoj integraciji u društvo i načina njihova optimalnog uključivanja. Po završetku predavanja uslijedila je moderirana rasprava stručnjaka koju je predvodila gđa Nena Bulaja. Nakon okruglog stola, uslijedila su predavanja u sklopu informativnog dana koja je održala gđa Ana Kelavić, a na kojima su sudionici imali prilike čuti glavne zaključke održanog okruglog stola te saznati nešto više o provedenim projektnim aktivnostima i programima usmjerenima na integraciju slijepih osoba u društvo.

Logo EU

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Županijske udruge slijepih Split.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.