Održane edukacije za stručnjake koji rade sa slijepim osobama na temu rada s osobama oštećena vida

Županijska udruga slijepih Split tijekom travnja i svibnja 2021. godine održala je edukativne radionice za stručnjake koji rade s slijepim osobama s ciljem jačanja njihovih kapaciteta.

Edukativne radionice održale su se na virtualnoj platformi “Zoom”, a stručnjaci su imali priliku dodatno se educirati o problematici oštećenja vida te preprekama s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom na primjerima raznih socijalnih situacija. Nadalje, educirali su se o problematici korištenja vizualnih sposobnosti u konkretnim, svakodnevnim situacijama te kako u određenim situacijama pristupiti slijepoj osobi. Na radionicama su prikazani i razni rehabilitacijski programi te svakodnevne obveze stručnjaka koji rade s osobama oštećena vida. Stručnjacima je dana i precizna uputa o načinu rada sa slijepim osobama te su prikazana prava slijepih osoba i njihovih štićenika iz sustava socijalne skrbi te iz sustava zdravstvenog osiguranja.

Voditelji radionice ustvrdili su kako su stručnjaci tijekom cijelog trajanja edukativnih radionica aktivno sudjelovali u provedbi radionica te su bili izrazito motivirani za provođenje aktivnosti u svrhu daljnjeg jačanja svojih vještina za uspješno poticanje integracije slijepih osoba u društvenu zajednicu.

Logo EU

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Županijske udruge slijepih Split.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.