Organizirano razgledavanje Dioklecijanove palače

Županijska udruga slijepih Split, 5. srpnja 2021. održala je edukativnu radionicu s članicom Udruge, Marianne Morić i deset korisnika na temu razgledavanja starog dijela grada Splita – Dioklecijanove palače.

Članica udruge, Marianne Morić zbog svoje upornosti i ljubavi prema stranim jezicima završila je školu za turističko vodiča. Upoznata s projektom „Program integracije slijepih osoba u društvo“, odlučila je svoje slobodno vrijeme provesti s našim korisnicima u edukativnom razgledavanju starog dijela grada u kojem žive. Turističko razgledavanje započelo je ispred makete Dioklecijanove palače na Rivi, gdje su korisnici upoznali prostor, proces izgradnje palače te život cara Dioklecijana. Nakon kratkog uvoda, sudionici su prošetali do starih podruma palače gdje su imali prilike čuti nešto više na temu funkcije i prošlosti podruma te poveznice s današnjom ulogom. Nakon obilaska podruma, uputili su se prema Vestibulu, potom ispred Katedrale svetog Duje i na kraju do Zlatnih vrata palače.

Na samom kraju razgledavanja, korisnici su međusobno izmjenjivali svoje dojmove i družili se. Napomenuli su kako je lijepo iskustvo upoznati se s poviješću grada gdje žive i kako se raduju ponovnim druženjima i razgledavanju novih dijelova staroga grada.

Logo EU

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Županijske udruge slijepih Split.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.